2010-09-06

Klimatlobbyns helvete kallnarVar blev den av?
Många frågar sig vad som hände med klimatrörelsen, den religiöst färgade tron att jorden stod inför sin snara undergång på grund av industriländernas stora utsläpp av koldioxid. För ett år sedan överträffade klimatforskare och lobbyister varann med beskrivningar av den stundande domedagen. ”Global uppvärmning” skulle skapa en outhärdligt varm jord, de mesta odlingsmarkerna förvandlas till öken, isarna vid sydpolen (90 procent av jordens is), nordpolen (0,01 procent) och på Grönland (9 procent) smälta varvid värlshavets nivå skulle stiga 80 meter.


Tokyo (världens största stad), Seoul #2, New York #4, London #18 skulle dränkas tillsammans med smärre tätorter som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Permafrosten, den mångtusenåriga tjälen runt det norra polarområdet, skulle tina och markerna förvandlas till puttrande kärr av metangas (som växhusgas 21 gånger starkare än koldioxid), taigan, det cirkumpolära barrskogsbältet, bli ett dimsvept landskap där spillror av mänskligheten kämpade med naturen och varandra för att överleva. En katastrof värre än kärnvapenkrig.


Så sent som i december förra året skällde Gordon Brown, då Storbritanniens premiärminister, skeptiker för sabotörer mot samhällsutvecklingen, antivetenskapliga plattjordingar, och hans miljöminister Ed Milliband stämde in med efterblivna, antivetenskapliga, platt-jords klimatskeptiker. (Samma talskrivare, tydligen.) Den illustre Lord Nicholas Stern (Sternrapporten) klämde ur sig följande: ”De som säger att klimatförändring inte existerar uppfattas som de plattjordare de är, som människorna som förnekar länken mellan rökning och cancer, eller förnekar länken mellan hiv och aids. De är marginella och de är löjliga. Och de är mycket förvirrade.”

(Sterns lordtitel är inte så fin som den låter, Stern är bara livstids baron och inte medlem av adeln. Den kände skeptikern Lord Monckton, däremot, är ”riktig” vicomte även om hans titel bara är från 1957. De finaste är från 1200-talet.)


Nya tongångar:
Nu har läget svängt. Vanliga människor, ”verklighetens folk” tar inte klimatargumenten på allvar längre. Klimatlobbyn med IPCC i spetsen ses som den del av etablissemanget som den är, mer intresserad av sin egen överklasstillvaro än allvarlig kamp för en bättre jord. Allt fler märker att sambandet mellan ökande koldioxidhalt i luften och ökande global temperatur är svagt. Folk börjar förstå att det är ur deras plånböcker de överdådiga klimatfonderna ska betalas.

Räkneövning: Minns någon EU:s hundra miljarder euro per år till klimaträddning? 932 miljarder svenska kronor. EU 27 har 495 miljoner invånare. Säg att 70 procent av dem är i arbetsför ålder (15-65 år) = 347 miljoner. Av dessa arbetar 65 procent = 225 miljoner löntagare. Det skulle ha betytt fyratusen kronor per löntagare per år (åttatusen per svensk familj där båda arbetar) som klimatgåva till Saudiarabien, Israel, Sydafrika, Nigeria, Brasilien … listan är lång. Lilla Maldiverna inte att förglömma.

Bla bla bla...

Vad hände?
Köpenhamnsmötet var den stora implosionen. Då skulle Världens Ledare samlas och äntligen befria världens folk från det stora hotet. Som kronan på verket skulle Guds smorde himself, fredspristagaren, USA:s svarte brune president Barack Obama närvara vid mötet i samband med medaljhämtningen i Oslo. Fruktans ok skulle lyftas från folkens axlar.


Mötet blev ett elitistiskt cocktailparty bakom vattenkanoner, polishundar och tårgas. Lyxhotellen var fullbokade, privata jetplan trängdes på Kastrup, limousiner hyrdes in från Sverige, Köpenhamns prostituerade bjöd på förmånsknull, arbetsplena förföll till kattrakande om diplomatiskt protokoll, den kvinnliga ordföranden Connie Hedegaard psykades bort av missnöjda tiggarländer klimatunderprivilegierade nationer. En magnifik manifestation av politisk kraftlöshet.

Vita Huset enligt IPCC:s teorier.

Att ingen av de invigda verkligen trodde att klimathypotesen är sann blev uppenbart. Om haven steg 80 m skulle Obamas Vita Huset hamna på havsbotten 62 m djupt. Men risken är så obetydlig att han ledde en ohelig allians mellan de fem stora gorillorna (USA, Kina, Indien, Sydafrika, Brasilien) som helt enkelt beslöt skita i alla ”klimatåtgärder”.

Klimatrörelsens förvandling

Från början hade gröna initiativ fördelen av att vara the underdog, den svagare som kämpande mot den starke. David mot Goliat. Eller som den intressante amerikanske bloggaren Walter Russell Mead uttrycker det, Bambi mot Godzilla.

Men sedan länge är miljörörelsen assimilerad av starka politiska/ ekonomiska krafter. Därmed börjar begreppet ”grön” förlora sin attraktionskraft. Människor förbinder gamla honnörsord som miljö och ekologi med förbud, högre skatter och dyrare energi. Punktattacker mot den främsta symbolen för personlig frihet – bilen.


Klimatrörelsen är det mest extrema exemplet. Med en svagt underbyggd teori som bas vill den i grunden förändra det västerländska levnadssättet. Applicera en enda enkel modell på framtidens teknologi: Reducering av koldioxidutsläppen. Allt ska underkastas denna modell.

Det är verkliga förtryckaranspråk. Bambi har blivit Godzilla.

Sådant värjer sig människor emot. Det är inte en slump att klimatrörelsens helvete kallnar.

7 kommentarer:

 1. Klimatrörelsens propaganda lever i all högönsklig välmåga i vår regering och i dess beslut som har direkt betydelse för oss medborgare. Det spelar faktiskt ingen stor roll om de rödgröna eller alliansen vinner valet.

  Varje dag, när vi kör vår bil eller åker buss, betalar vi en hög "koldioxidskatt" till staten. Det har blivit ett axiom hos våra politiker att koldioxiden styr vårt klimat.

  Mig veterligen finns INGEN svensk politiker son ifrågasätter detta.

  SvaraRadera
 2. Bäste Anonym:

  Du har helt rätt. Ingen svensk politiker vågar ifrågasätta AGW-hypotesen. Än. Men klimatargumenten används inte lika intensivt längre. Allt har sin tid.

  Minns feminismen förra valrörelsen då till och med Göran Persson kände sig tvungen att säga sig vara feminist. Nu är F! bara en traktamentskälla för Gudrun Schyman och "folkrörelsens" chans att komma in i riksdagen är omätbart liten.

  Och det skrivs öppet att Sverige behöver tusen kärnkraftsingenjörer. Säg sen att Centerpartiet inte är på väg bort från Thorbjörn Fälldins fundamentalistiska miljötänk.

  Små steg på förnuftets väg. Men koldioxidskatten blir förstås kvar tills Jesus kommer.

  /Max

  SvaraRadera
 3. Är du så jävla hjärndöd att du inte fattar att människan förstör jorden. Det kanske inte kommer hända inom 20 år men det kommer att hända. Men som vanligt tänker människan bara på sig själv o skiter i vad som händer efter sin egen livstid. Det är fan bara synd att det inte går snabbare så att dom som bidragit till skiten får betala för det.

  SvaraRadera
 4. Det är ett av de bästa inläggen om klimatfrågor som jag har läst på svenska. Klart att det retar folk som tror på klimataktivisternas alla lögner.

  SvaraRadera
 5. Andreas och Anonym 2:

  Tillsammans visar ni hur komplett olika meningar om klimatfrågan det finns.

  Jag tycker förstås att den skeptiska av er argumenterar bäst.

  Att jag släppte igenom Andreas kommentar berodde på att jag hörde Jessica Gedin i radioprogrammet "Spanarna" berätta att texter med svordomar gjorde starkare intryck än texter utan. (Enligt en undersökning i Tjottahejti någonstans.) Jag är inte säker på att det är rätt.

  Döm själva.

  /Max

  SvaraRadera
 6. Jag håller med. Det har varit rätt tyst, men ändå inte. Klimatpartierna t ex miljöpartiet i sverige har fått nytt uppsving. USA har inte tystnad, de har en dold agenda. De vill bara "naturalisera" miljötänket i alla människors hjärnor så att de kan göra alla sina miljöexperiment som de tänkt sig - för att sedan använda de som miljövapen i krig. De är sluga. Men det kan de ju inte berätta öppet. Men det pågår. De kommer att kunna påverka vädret, släppa ut kemikalier i luften och påverka regn och därmed olika platsers skördar. Att driva ekologiska gårdar kommer vara en omöjlighet eftersom gemene man inte har makten att påverka vädret på samma sätt. VAd som inte diskuteras nämnvärt är kärnkraftverkens avfall - det borde vara nummer 1 på agendan i t ex Sverige eftersom avfallet påverkar vattnet, bergen, sanden, jorden etc. Läs gärna mer på min blogg: http://muslimskglutenochlaktosfri.blogspot.com/2014/10/berg-vittrar-sonder-pa-grund-av.html

  SvaraRadera