2009-12-09

Vill vara klimatkämpe

Trött på att vara skeptiker. Vill ha klimatångest.

Det skulle vara så skönt att vara klimatkämpe. Kunna skriva artiklar om sol, vind och vatten som applåderades av media och citerades och betalades.

Alla vi klimatskeptiker är sabotörer mot samhällsutvecklingen. Antivetenskapliga plattjordingar. Det säger bland annat en av världens främsta statsmän, Englands premiärminister Gordon Brown:

“We mustn't be distracted by the behind-the-times, anti-science, flat-earth climate sceptics. We know the science. We know what we must do.”
(Vi får inte distraheras av efterblivna, antivetenskapliga, platt-jords klimatskeptiker. Vi kan vetenskapen. Vi vet vad vi måste göra.)


Hans miljöminister Ed Miliband säger samma sak:

“The approach of the climate saboteurs is to misuse data and mislead people. The sceptics are playing politics with science in a dangerous and deceitful manner. There is no easy way out of tackling climate change despite what they would have us believe. The evidence is clear, and the time we have to act is short. To abandon this process now would lead to misery and catastrophe for millions.”
(Tillvägagångssättet hos klimatsabotörerna är att missbruka data och vilseleda människor. Skeptikerna leker politik med vetenskap på ett farligt och falskt sätt. Det finns ingen lätt väg bort från att angripa klimatförändringen trots vad de skulle vilja få oss att tro. Bevisen är klara, och tiden vi har att handla är kort. Att överge denna process nu skulle leda till misär och katastrof för miljoner.)

Ed Milliband har inte fyllt 40 så hans hjärna är fortfarande mjuk. Har inte stelnat i de förkalkade tänkesätten hos de pensionerade professorer som är kärnan av förnekarna. Med sin judiska bakgrund ser Milliband klart att det är Saudiarabien som ligger bakom mycket av antivetenskapen. Kongressman Ed Markey i USA, en av skaparna av Amerikas nya klimatlag, har upptäckt samma sak:

“We can no longer allow our climate and energy policy to be hijacked by the government of Saudi Arabia, Exxon-Mobil, and the defenders of the fossil fuel status quo.”
(Vi kan inte längre låta vår klimat- och energipolitik bli kapad av regeringen i Saudiarabien, Exxon-Mobil, och försvararna av status quo gällande fossila bränslen.)


För att inte tala om Lord Nicholas Stern, en av de främsta i världen på klimatfrågor:

"Those who say that climate change doesn't exist are being understood as the flat-earthers that they are, as the people who deny the link between smoking and cancer, as the people who denied the link between HIV and AIDS. They are marginal and they are ridiculous. And they are very confused."
(De som säger att klimatförändring inte existerar uppfattas som de plattjordare de är, som människorna som förnekar länken mellan rökning och cancer, som de människor som förnekade länken mellan hiv och aids. De är marginella och de är löjliga. Och de är mycket förvirrade.)

Lord Stern är minsann inte vem som helst. Hans meritlista är lång som en arm, han är hedersdoktor vid fyra universitet och blev baron på livstid 2007. Det är klart att en sådan man vet bättre än vanligt folk. Att inte tro på honom är, som han själv säger, förvirrat och löjligt.

Den som är lojal mot klimatet är en riddare med något att kämpa för. ”Rustad, rak och pansarsluten gick jag fram”, som Karin Boye skrev. Och det finns ingen ädlare kamp än kampen för att rädda jorden. Där måste alla personliga hänsyn vika. Den som inte är för klimatet är emot det.

Svenska kyrkan ställer upp för jorden medan de väntar på himlen. Kyrkklockorna fick klämta 350 slag i söndags (eller när det var) och radions morgonandakter denna vecka 50 har temat ”Från klimatångest till livsmod”. Veckans präst Christina Virdung, som dessutom är hortonom och Kyrkornas världsråds klimatrepresentant i Köpenhamn, läste onsdag 9 december ur profeten Jesaja (eller Jeremia). Redan profeterna visste att jorden skulle bli öde och förbränd genom våra koldioxidutsläpp. För 2.500 år sedan. Det är helt klart att Gud står på IPCC:s sida.
Profeten Jeremia som Michelangelo målade honom.

Sveriges regering har gjort oss till en förebild och inspiration för världen. Plattjordingarnas lömska argument att vi bara släpper ut 1,8 promille av all koldioxid hör inte hit. Sverige var ett av de få länder som uppfyllde kraven i Kyotoavtalet. Och Regeringen har bestämt att vi ska överträffa EU:s krav på minskning av koldioxidutsläppen. Istället för obetydliga 39 procent ska vi minska med hela 40 procent.

Och Sveriges Statsminister Fredrik Reinfeldt är mannen som enade EU om klimatet och nu leder Köpenhamnsmötet COP15. Medan klimatsabotörerna gnäller över att han och Miljöminister Andreas Carlgren flyger istället för att ta tåget. Och retar sig på att det kommer 140 privata jetplan till konferensen som hyrt in 1.200 limousiner. Förstår inte plattjordingarna att det är bråttom att rädda världen? Och att det är överklassen som tar av sin dyrbara tid för att göra det.

Menar de att President Barack Obama ska komma med tåg eller kanske cykla? Jumbojetplanet Air Force One, några transatlantiska jaktplansgrupper och femhundra Secret Service-agenter i Köpenhamn är ett billigt pris för hans närvaro. President Obama är en av världens bästa på att läsa från teleprompter, och det är väldigt viktigt att han läser upp något vid avslutningen av COP15. Med sitt Nobelpris i fred och allting. Samma pris som gavs till Utrikesminister Henry Kissinger, frihetskämpen Yasser Arafat och klimatpionjären Al Gore. President Obama har redan sagt:

”Few challenges facing America and the world are more urgent than combating climate change. The science is beyond dispute and the facts are clear.”
(Få utmaningar för Amerika och världen är mer brådskande än att bekämpa klimatförändring. Forskningen är bortom diskussion och fakta är klara.)

Säkert kommer han att hålla det bästa talet av alla under hela Köpenhamnsmötet.Jag känner att klimatrörelsen kan behöva en erfaren geovetare som drar sitt strå till stacken. Exempelvis valde Bill McKibben som ligger bakom miljögruppen 350 en olycklig siffra som symbol – koldioxidhalten år 1988 när den redan ökat med 25% genom människans utsläpp. Nej, den rätta siffran att samlas bakom är 280 ppm som var den naturliga, av Gud givna koldioxidhalten hos den fullkomliga jorden. Vi måste tillbaka dit. Det behövs ett 350(r) som förkunnar den rena läran. Eller ett 350(r)→280 där pilen pekar mot Guds egen koldioxidhalt.

Vilka möjligheter det finns. Jag skulle kunna göra underverk med några larmrapporter från klimatlobbyn blandade med stora portioner känslosamhet sockrade med religion och vackra bilder från palmkrönta öar i Stilla Havet.

Tänk dig podiet i Royal Albert Hall med en förskoleklass av svarta femåringar hållande plakat som bildar orden GUDS TAL 280, en vacker flicka i bastkjol som gråtande ber om klimathjälp och tröstas av en fumlig ordförande, typ Statsminister Fredrik Reinfeldt, för att sedan falla i famnen på en androgyn yngling med långt vetegult hår. New Yorks filharmoniska orkester och 280 sångare som framför Fångarnas kör ur operan Nabucco live och gratis eftersom de ställer upp för klimatet. Intet öga är torrt när VIP:arna på första bänken reser sig och leder publiken i en stående ovation mer tårfylld än när Susan Boyle slog igenom i Britain's Got Talent. När jublet tystnat auktionerar Meryl Streep och Brad Pitt ut stickers av logotypen 350(r)→280 i komposterbart material till utvalda miljardärer från Goldman Sachs (som tar 35% i provision).

Eller jag kunde skriva en litania om ansvar, utsugning och Västerlandets skuld på Newsmill.

Allt som behövs vore lite intellektuell ohederlighet.


8 kommentarer:

 1. Lätt är det att bli uppgiven över dårskapen.
  När skall det vända så att de får svälja sina uttalanden.
  Undrar om de har tänkt på att ALLT de säger i offentligheten bevaras lättillgängligt för gott.

  SvaraRadera
 2. "Dom" har levt i sin gräddfil så länge med sitt monopol på medierna, att dom inte riktigt hängt med i svängarna sen internet kom. Den stora ovetande massan stödjer fortfarande sina åsiker på vad de läst i den utav "dom" äga pressen samt vad de sett på TV, som "dom" också äger. Men snart så kommer verkligehten ifatt "dom" och då blir det inte näpet längre!

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! Bevisen och fakta är ju till och så klara att de måste hållas hemliga och inte får lämnas ut till vem som helst, på det att ingen av dessa okunniga, onda och hädiska plattjordare må kunna ifrågasätta dem!
  Guds tal är absolut 280. Som läget är nu, är vi med oroväckand fart på väg mot djävulens tal 666. Det finns risk att det sker redan innan år 2200!

  SvaraRadera
 4. Dr. Max,
  Det är en fröjd att läsa dina bloggposter!

  Ja, den här galenskapen är verkligen för bedrövlig!

  SvaraRadera
 5. Hmmmm... Är det säkert att Ed Milliband pratar om skeptikerna och inte om alarmisterna?
  Låter mer som hockeylaget än någon annan känd grupp tycker jag. ;)

  SvaraRadera
 6. Dina postningar är väldigt trevlig Max, men det vore tacksam om du kunde låta bli att ympa in judenheten som en delförklaring i sammanhanget.

  Såvida den unge judiske minsitern inte har talat i egenskap av jude, för judar, finns det ingen anledning för dig att dra några slutsatser om dess funktion för innehållet i klimathotsindustrins gospel och blamegame.

  Eller gjorde han det?

  SvaraRadera
 7. Dr. Max
  Värderingskonflikter går inte att lösa, man måste lära sig leva med dem. Innan dess finns inga vinnare, bara förlorare (Nordirland, Palestina, ... ).

  Humor är en väg framåt.

  Jag gillar din stil. Du fiskar upp mina värderingar till ytan och får mig att le åt dem.
  Livet blir roligare och jag mår bättre!

  SvaraRadera
 8. Ja, ta mig tusan om inte denna blog är den roligaste och mest välskrivna av alla klimatblogar - worldwide. :)
  Dr Max, skriv gärna mer!
  Fast som OP är inne på, undvik gärna judegrejen. :)

  SvaraRadera