2009-04-30

Rädda planeten? Ett ögonblick!

Media lever på alarm och skrämsel och har goda tider nu med den muterade mexikanska svinpesten H1N1 som kan smitta från människa till människa (däremot inte från svin till människa). Hittills totalt åtta döda och 114 smittade uppger WHO. Enligt tantmaffian i nyheterna har ”pandemin” nu nått Schweiz (en sjuk resande från Mexiko) och Finland (två misstänkta fall). När som helst Sverige. Intervjuade augurer svarar allvarligt med rynkade pannor, och bloggtjejer vill ha gratis utdelning av munskydd (som i och för sig inte hjälper men ändå visar på samhällsansvar).

För att visa handlingskraft låter muslimska Egypten slakta landets samtliga 250.000 svin som ändå bara äts av den kristna minoriteten (8 miljoner av 83).

Precis som fågelinfluensan – minns du den? – måste svinsnuvan få ha sina femton minuter i rampljuset och ge läkemedelsbolagen en behövlig ekonomisk injektion. Kanske rädda de hemliga svenska Tamiflulagren som riskerar att bli för gamla.

Löpande uppdatering finns på nature news. Som vanligt är kunskap bästa medlet mot panik.

Under tiden ligger klimatpaniken i träda och jag passar på att ge utrymme åt två intressanta självtänkande skeptiker. Lord Christopher Monckton i Storbritannien och underhållaren George Carlin i USA.

[Varför hittar man kvicka och snillrika personer på skeptikersidan, men ack så tungsinta och stingsliga individer bland klimatprofeterna? "Jag träffade fyra, jag mötte fem, det stod icke ett skimmer av glädje kring dem", som Alf Henriksson skrev om professorerna i Uppsala och Lund.]Christopher Walter Monckton, 3rd Viscount Monckton of Brenchley, är en verklig mediaprofil, enligt min mening flera klasser över den tunggumpade stjärnan i det andra lägret, ikonen Al Gore. Moncktons framträdanden retar motståndarna till vansinne. Lätt att förstå när man ser ovanstående video.

Den intresserade hittar lätt Moncktons publikationer på nätet. Det sakliga innehållet i dem är värt att betänka. I grunden mer vetenskapligt korrekt än Al Gores politiskt färgade evangelium.


George Denis Patrick Carlin (1937 – 2008) var en amerikansk ståuppkomiker, skådespelare och författare känd för sin svarta humor. I ovanstående videoklipp ger han prov på en sant global syn på världen med rentav geologiska perspektiv. Inget man finner hos WWF och Greenpeace som satsar på näpna kollekthåvsfrågor typ Rädda isbjörnen. (Min post 28 mars.)

Carlin har en intressant teori om Styrofoam (frigolit) och människans uppgift på planeten. Inte olik den som finns i Liftarens Guide till Galaxen. (Min post Vroomfondel/ Majikthise-effekten 11 januari.)

Lyssna gärna på fler av Carlins produktioner, exempelvis "We like war".

Mycket nöje!

1 kommentar:

  1. Jag har varit mycket skeptisk mot TGW teorierna redan från allra första början. Och tyvärr, nu har det ju nästan kommit dithän att det har blivit en religös väckelserörelse av det hela. Därför är det alldeles utmärkt att det kommer fram andra åsikter som förhoppningsvis kan lugna ner det nästan rent apokalyptiska tongångarna som råder hos TGW anhängarna.

    SvaraRadera